Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 3 egész tojás, 3 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál só. Elkészítés: A lisztbe elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojásokat, a 3 pohár natúr joghurtot (vagy kefirt) és a sót. Összedolgozzuk, letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük (vigyázz, mert ott megkel!). Másnap szaggatjuk, sütjük. Ebből kb. 24 db lesz. Amennyiben kevesebbet sütsz, letakarva ismét lehet hűteni kb. 3 napig. Ezt lehet harmadolni is, ha soknak találod a mennyiséget. (33 dkg liszt 1/3-ad élesztő, 1 tojás, 1 joghurt, 1 teáskanál só. Ez kb. 6-7 db lesz.)
Lángos 1.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tejföl, 1 tojás, 1/2 liter tej, só, 2 csomag szárított élesztő. Elkészítés: Az élesztőt a lisztbe szórjuk, langyos tejet adunk hozzá. Kb. 2 órát kelesztjük.
Lángos 2.
Hozzávalók: 0,5 liter tej, 3 dkg élesztő, egy evőkanál só, 1 kg liszt, olaj. Elkészítés: Egy deci langyos tejben megkelesztjük az élesztőt, majd a többi hozzávalókat hozzáadva összegyúrjuk (nem szabad ragadnia). Akkor jó, ha már hólyagos lesz a tészta. Hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és késsel vágunk ki darabokat. Bő olajban pirosra sütjük. Lehet fokhagymával vagy tejfőllel megkenni. Vigyázat, nem lehet abbahagyni az evését! Teával finom reggelire.
Lusta lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 doboz tejföl, 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 2 evőkanál étolaj. Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük, majd sütjük. Csak annyit sütünk, ami éppen elfogy, a maradékot olajozott zacskóba, majd a hűtőbe (nem fagyasztóba) tesszük. 1 hétig eláll. Mindig frissen lehet sütni.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!